Winsum on Wheels

E-chopper huren in het Hogeland

Winsum is door de ANWB uitgeroepen tot het allermooiste dorp van Nederland.

‘Een levendig dorp met de voorzieningen van een kleine stad, heerlijke straatjes om doorheen te dwalen, twee kerken, twee molens en dat schitterende Winsumerdiep, een blauwe ader door de bebouwing. Een prachtdorp!’

– Jury ANWB mooiste dorp

Bij Winsum Wheels huur je unieke elektrische scooters.

De scooters hebben een stoer uiterlijk en bieden veel comfort. Onze scooters zijn volledig elektrisch,  gaan maximaal 25 kilometer per uur en hebben een actieradius van 50 kilometer. Je rijdt volledig emissie loos. Hiermee denken wij aan natuur en dier en kan je heerlijk genieten van alle geluiden die Het Hogeland te bieden heeft.

E-chopper

19,50 60 minuten

Categorie:

Vandaag nog rijden?

Neem dan contact op via 06 213 411 17

Routes

Stap op een elektrische scooter van Winsum Wheels en ontdek geruisloos de mooiste plekjes in de in Winsum. Ontdek hiermee het prachtige dorp – gelegen tussen de stad Groningen en de Waddenzee – en geniet van het dorp en de omgeving. Volg de oevers van het Winsumerdiep of zet koers richting Noordpolderzijl. Bezoek de het Zeehondencentrum in Pieterburen, het kleinste straatje van Nederland in Garnwerd of ontdek in Eenrum waar Abraham de Mosterd vandaan haalt. Welke route je ook kiest, er is onderweg genoeg te zien. Van weidse akkers tot romantische kronkelweggetjes en pittoreske dorpjes. 

Ga je op pad met je scooter dan bevestig je eenvoudig elke type smartphone op de smartphonehouder om je route app af te lezen. Je bent volledig vrij Winsum en omgeving te ontdekken. Ook kan je gebruik maken van onze uitgezette routes en ontdek de Kunst van het Hogeland met de Galerie-tour, bezoek de bruine kroegen met de Grunnegse Krougn-tour, het oudste cultuurlandschap van Europa met de Reitdiep-tour,  bezoek de Mosterd- en Kaarsenmakerij met de Ainrom-tour, of doe de Lenie-tour voor een bezoek aan de Groningse kwelders en het bezoeken van het Zeehondencentrum. 

Veel gestelde vragen

E-chopper is een elektrisch aangedreven scooter met een stoere uitstraling. Het uiterlijk is gebaseerd op de voor iedereen welbekende Harley Davidson, echter is de E-chopper 100% elektrisch.
De scooters staan aan de Netlaan 1 in Winsum. Bij reservering nemen wij telefonisch contact op voor uw een gewenste uitgiftelocatie.
Voor het rijden op een E-Chopper moet je in het bezit zijn van een geldig brommercertificaat of rijbewijs B. Daarnaast dient de berijder minimaal 16 jaar te zijn. Kijk voor meerijdende kinderen bij “Kan een kind mee achterop”.
Voor het rijden op een E-Chopper gelden de verkeersregels die ook voor fietsers gelden. Zo dien je van het fietspad gebruik te maken als dat er is en mag je niet op de stoep rijden. Ook bellen en naast elkaar rijden is verboden.
In Nederland geldt voor berijders van snorfietsen (waar de E-Chopper onder valt) geen helmplicht.
Een E-Chopper gaat niet harder van 25 km/uur. O.a. hierdoor valt hij volgens de wet onder de categorie bijzondere bromfietsen. Met de E-Chopper mag u dus op het fietspad en op de weg. Waar een fietspad is, blijft u op het fietspad.
Onze E-choppers zijn bedoeld voor 1 persoon en niet geschikt voor meerijdende kinderen. Kinderen jonger dan 8 jaar moeten verplicht een veilige zitplaats hebben met voldoende steun aan rug (bijvoorbeeld een kinderstoeltje), handen en voeten. Deze is echter niet aanwezig op een E-chopper. Wettelijk gezien mag je een kind onder de acht jaar ook niet los voor je laten zitten op de scooter. Voor grotere kinderen is het zadel te klein.
De E-Chopper wordt altijd meegegeven met een volle accu. U kunt ervoor kiezen één van onze routes te rijden. Trekt u zelf uw eigen plan? Houdt u er dan rekening mee, dat u met een volle accu ca. 40 – 60 km kunt rijden. Uiteraard hangt dit ook af van het gewicht van de bestuurder, eventuele tegenwind, hoogteverschillen in de route, etc. Wij garanderen echter 50 km.
De E-Chopper heeft geen opbergruimte. U kunt ervoor kiezen om een rugzak om te doen met daarin de benodigde spullen voor onderweg.
De E-Chopper is tijdens de tocht WA-verzekerd. In geval van gemaakte schade aan de E-choppers komt dit voor uw eigen rekening en valt dit onder uw eigen risico.
Uiteraard! Tegen meerprijs leveren wij onze E-choppers ook op uw gewenste locatie en maken desgewenst voor u een op maat gemaakte route. Neem contact met ons op voor een voorstel op maat.
Uiteraard is dat mogelijk. Wij kunnen zelfs groepen tot 20 personen een E-chopper tour laten maken. Ook is het mogelijk een E-chopper tour te combineren met één of meerdere andere activiteiten. Neem contact met ons op voor een voorstel op maat.
Via deze site kunt u heel makkelijk een E-chopper tour online reserveren. Volg de stappen via het online reserveringssysteem en ontvang binnen enkele minuten een boekingsbevestiging in uw mailbox.
Na het afronden van de boeking bij Winsum on Wheels, ontvang je een bevestigingsmail. Als je deze e-mail niet hebt ontvangen, controleer dan je spam. Nog geen e-mail? Geen paniek en contacteer ons via email (info@winsumonwheels.nl) of telefonisch (06 213 411 17). Wij krijgen veel vragen van mensen die hun boeking willen verplaatsen, omdat er “wellicht” een regenbui voorspeld is.
Uiteraard hebben wij het weer niet in de hand. Om deze reden kijken wij pas 12-24 uur voor aanvang naar de weersverwachtingen. Wanneer kan een boeking verschoven worden? Normaliter gaan onze E-chopper tours gewoon door, omdat men zich op het weer kan kleden. Alleen bij extreem slecht weer (bijvoorbeeld storm en/of permanente harde regen) bieden wij de mogelijkheid de boeking kosteloos te verschuiven naar een nader te bepalen datum in 2021. Uitgesloten voor een verschuiving zijn feestweekenden zoals Hemelvaart, Pinksteren en de zomervakantie. Wij vergoeden een percentage van de koste, afhankelijk van het moment van annuleren. Zie hiervoor onze algemene voorwaarden. Indien de weersvoorspellingen extreem slecht zijn, mailen wij onze boekers. U kunt dan aangeven of u wilt verschuiven of niet.
Antwoord op je vraag niet gevonden? Geen paniek, gebruik het contactformulier, stuur een email naar (info@winsumonwheels.nl) of telefonisch (06 213 411 17).